08 - 661 40 30
mammamage i Stockholm

MammaMage Träning – Privat

 • Tester, styrka och funktion
 • Förebygga rygg och bäckenproblem
 • Korrekt träning och övningar

Träning för dig som fött barn, vaginalt eller med kejsarsnitt och vill ha professionell hjälp och individuell träningsrådgivning ,oavsett dit barns ålder.

Vi lär dig att snabbt, säkert och effektivt, aktivera och kontrollera din BÅLSTABILITET, stärka BÄCKENBOTTEN och få en bra HÅLLNING, Vi tränar kontroll och aktivering av de djupare musklerna (CORE) så att du förebygger rygg och bäckenbesvär. Med anpassade övningar som hjälper kroppen att läka, samtidigt som vi förbereder dig för fortsatt träning, såsom löpning, gym och pass. Vi är alla Certifierade MammaMage Tränare och våra behandlingar och träning bygger på modern forskning.

Ultraljud underlättar din träning

Vi testar din magmuskeldelning (diastas), både manuellt och med ultraljud och lär dig att aktivera och arbeta skadefritt och effektivt genom lätta kontrollövningar som är speciellt utformade för din CORE. Vi är certifierad MammaMage-tränare genom Katarina Woxnerud.

Områden att jobba med

De inre magmusklerna (transversus abdominis)

De inre magmusklerna töjs under graviditeten ut och blir efter förlossningen långa och slappa, som ett gammalt gummiband. Här gäller det att skapa elasticitet igen och att hjälpa muskeln att dra ihop sig.

De yttre magmusklerna (rectus abdominis)

De yttre magmusklerna förflyttas åt vardera sidan av kroppen i takt med att magen växer. Musklerna fäster in i ett brett band vid magens mitt (linea alba) och detta band kan dras sönder och skiktas. Här gäller det att skapa läkning.

Slutligen gäller det att lära om hjärnan

Under graviditeten har hjärnan fått uppfattningen att magens naturliga plats är utspänd och flera decimeter framför ryggraden. Hjärnan strävar då att behålla den gravida magformen! Här får man lära om: magen ska aktiveras INÅT (inte utåt) och ska ha ett platt utseende. Motorisk träning flera hundra gånger om gör att hjärnan skapar sig en ny bild av magmusklernas placering. (text från Katarina Woxnerud)

6 Vanliga frågor

1. Hur lång tid efter födseln rekommenderar ni att man startar?
Du kan börja redan nu. Ju längre du väntar desto mer börjar din kropp att skaffa sig ”kompensationsmönster” för att klara av vardagen. Då lär sig kroppen att använda fel muskler för fel jobb.

2. När är det för sent att börja?
Det är aldrig för sent! Vi har hjälpt kvinnor som fött för mer än 10 år sedan att få en bättre kontroll och stabilitet.

3. Kan man ta med sitt barn?
På all privat träning kan du ta med ditt barn och vi rekommenderar dig att då boka 50 minuters pass.

4. Vilka övningar kommer vi att göra?
För att aktivera de djupare musklerna gäller det att träna på rätt sätt. Därför startar vi med lätta övningar i säker position, där du skall hitta rätt muskel och återfå dess funktion. Övningarna är till en början statiska där du håller en lätt anspänning under en viss tid, eller gör en långsam rörelse med lätt kraft.

5. Jag har fött med snitt, kan jag ändå ”träna”?
Att du fött med snitt är ingen fara då alla övningar är säkra och noga testade. MammaMage steg 1 fokuserar på att lära dig och din kropp att aktivera de djupa musklerna i kroppen. Du kan börja träning INNAN du tagit bort stygnen. Ring oss om du är osäker så hjälper vi dig att svara på dina frågor

6. Om jag missar en lektion, vad händer då?
Alla övningar från varje lektion finns på film som du får efter varje träff. Skulle du missa en träff så försöker vi se till att du kan ta igen den i en annan grupp. Filmerna får du alltid oavsett om du var med eller ej på träffen.

Har du problem med bäckensmärtor?

Vi har stor kompetens och erfarenhet av att hjälpa gravida och nyblivna mammor med bäckensmärtor. Varje massagegrepp anpassas efter dina behov och förmåga.

Beskriv gärna i din problem i anmälan, så att vi kan hjälpa dig på bästa sätt. Läs gärna detta om träning vid bäckensmärta.

Vi samarbetar med mödravården

Behandlingsteam John Carrier har valt att specialisera oss på behandlingar, övningar och träning med inriktning på graviditet och första tiden som förälder.

Vi har ett nära samarbete med mödravården (ex: BB Stockholm och Mamma Mia), läkare, barnmorskor, kiropraktorer och sjukgymnaster.

Alla har gedigen utbildning och många års erfarenhet, hos oss får du en professionell och trygg behandling med korrekta och relevanta råd.

Behandlingsteam John Carrier

 • 1a besöket – MM träning privat: 50 min 795 kr
 • Klippkort 3 x 30 min 1455 kr (via telefon)
 • Klippkort: 3 x 50 min 2235 kr (745 kr)
 • Klippkort: 5 x 50 min 3625 kr (725 kr)
08 661 40 30 BOKA ONLINE
 • Kontanter
 • Kort (ej AMEX)
 • Faktura (privat eller företag),
 • Friskvårdsbidrag, Friskvårdspeng.
 • Presentkort eller Klippkort

ÖSTERMALM:

Behandlingsteam John Carrier.

Nybrogatan 71 (portkod i bokningsbekräftelsen).

T-Stadion, uppgång Nybrogatan (30 mtr).

Buss: 1, 4, 54, 67, 72.


KUNGSHOLMEN:

BB Stockholm Family.

S:t Eriksgatan 44, plan 1.

T-Fridhemsplan, uppgång S:t Eriksgatan/Willys (20 mtr).

Buss: 1, 3, 4, 53. 56, 57.

AV- OMBOKNINGAR

Behöver ske senast 24 timmar innan din behandling börjar och då endast via telefon 08- 661 40 30 eller via internetbokningen (klicka här).

Om- eller avbokning VIA EMAIL/SMS GODKÄNNS EJ. Vid uteblivet besök eller för sen avbokning sker fakturering av hela behandlingsbeloppet.

Vad händer vid sen av- ombokning?

Vi har valt att ha samma av- ombokningsregler för alla våra patienter oavsett anledning till sen av- ombokning (sjuka barn, akut sjukdom, inställda bussar, oplanerade arbetsmöten osv).

Du kan givetvis ”ge bort” din behandlingstid till vem du vill (kan vara vem som helst) och vi försöker alltid att via vår väntelista hitta en ersättare. Skulle dock du eller vi inte hitta någon som kan ”ta din tid”, blir du skyldig att betala hela behandlingsbeloppet.

BOKA TID

08 661 40 30